BUN VENIT IN LUMEA PAPILELOR GUSTATIVE GADILATE DE AROME!

vineri, 1 aprilie 2011

Prajitura cu nuca de cocos
























Ingrediente

- 1 1/2 cana de nuca de cocos (fulgi)
- 2 cani faina
- 1 cana unt
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 5 oua
- 1 lingura praf de copt
- 2 linguri ouzo (coniac, whisky, rom, etc.)
- 1 pliculet zahar vanilinat
- putin unt pentru a unge tava
- putina faina pentru tapetat tava

Sirop
- 2 cani zahar
- 2 cani apa
- 1 lingura zeama de lamaie


Mod de preparare

1. Se mixeaza untul pana se albeste.
2. Se adauga zaharul si se amesteca in continuare, dupa care se adauga galbenusurile celor 5 oua.
3. Se adauga apoi laptele, ouzo, vanilia si nuca de cocos.
Separat se bat albusurile spuma. Adaugam compozitiei cu nuca de cocos faina cu praful de copt, dupa care se incorporeaza usor usor si albusurile batute spuma.
4. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.
5. Se pune compozitia in tava si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute.
6. Separat se face siropul din zahar si apa, iar la final se adauga zeama de lamaie.Se toarna siropul fierbinte peste prajitura racita.