BUN VENIT IN LUMEA PAPILELOR GUSTATIVE GADILATE DE AROME!

vineri, 1 aprilie 2011

Chec cu cacao si portocala

















Ingrediente

- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat + coaja de portocala sau lamaie
- cacao, pentru efectul marmorat

Mod de preparare

1. Se sparg ouale si se pun intr-un bol, peste se adaugam zaharul si mixam putin;
2. Adaugam zaharul vanilat+coaja de portocala sau de lamaie;
3. Se adauga laptele si uleiul incet, si mixam in continuare,dupa care se adauga faina cu praful de copt (omogenizate inainte).
4. Se toarna aluatul in forma de chec, aceasta fiind unsa si tapetata inainte cu faina.
5. Pastram putina compozitie pentru a-l amesteca cu cacao. Aluatul rezultat se toarna pe deasupra usor si se imprastie pe toata suprafata checului cu ajutorul unei furculite, pentru un aspect deosebit.
6. Se coace la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil, nu pot sa spun un timp anume, depinde de cuptorul fiecaruia. La mine a stat in cuptor 50 min.

Pofta Buna!