Ingrediente:
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 5 linguri gem
- 1 lingurita bicarbonat (stins cu putin otet)
- 1 cana sifon (sau apa minerala)
- 3 linguri cacao
- 1 ceasca ulei
- esenta dupa gust.
Mod de preparare
Blatul :
- In acelasi vas freci cu mixerul intai zaharul cu gemul pana ce amandoua se topesc si se transforma intr-o pasta.
- Adaugi apoi bicarbonatul, sifonul (putin cate putin), cacaoa, uleiul, 1 strop de esenta.
- Amesteci in continuare cu mixerul si la urma adaugi faina, dar nu toata dintr-o data.
- Aprinzi cuptorul si cat se incalzeste ungi cu ulei (sau margarina) o tava cu peretii mai inalti, torni compozitia si o dai la cuptorul incalzit.
- O lasi sa se coaca la foc mic.
- Cand blatul a crescut, verifici cu o scobitoare pe care o introduci la mijlocul tavii si daca atunci cand o scoti este curata inseamna ca blatul este copt.
- Lasi blatul sa se raceasca si apoi faci glazura.
Glazura:
- Amesteci 5 linguri zahar cu 3 linguri apa, 3 linguri ulei, 3 linguri cacao.
- Le pui la foe mic amestecand incontinuu pana ce se ingroasa asemeni mierii.
- Intinzi glazura peste prajitura si o tai rece.