Ingrediente
- 2 oua
- 330 ml iaurt
- 350 gr faina
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 100 g zahar
- 50 g ciocolata amaruie
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 2 linguri miere
- 1 lingurita scortioara
Mod de preparare
- Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul natural ,laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare.La sfarsit ciocolata tocata.
- Se pune compozitia in formele de briose, in care s-a pus hartie de briose (se gasesc in hipermarketuri) si se coace in cuptorul incins la 180 de grade timp de aproximativ jumatate de ora.
- Mierea o punem pe foc,pana devine lichida si o amestecam cu scortisoara.Cu acest amestec ungem briosele.
Pofta Buna!