Ingrediente
1 piept de pui
1 borcan de mazare
1 telina
1 pastarnac
2 morcovi
2 oua fierte si 2 crude
mustar
sare
ulei
Mod de preparare
- Se ia pieptul de pui se curata si se spala f bine, apoi se pune intr-o oala in care avem apa cu sare si il lasam sa fiarba bine pt 30-40 de minute;
- Legumele se iau si le curatam, le facem cubuletecu exceptia mazarei si le dam la fiert in alt vas;
- Cand puiul e gata il scoatem si il lasam 10 min sa se raceasca dupa care il facem cubulete sau franjuri cum preferati;
- Dupa ce s-au fiert si s-au scurt legumele le punem peste bucatelele de pui intr-un bol adanc;
- Se fierb 2 oua tare, se iau galbenusurile de la ele, iar de la celelalte 2 crude se iau de asemenea galbenusurile si se pun intr-un vas toate, se amesteca bine si se pune mustar,sare si putin ulei pt inceput si se baga mixerul pt 2 min pe viteza 2 trecandu-se treptat la a 6-a;
- Se adauga ulei treptat cate putin avand grija sa mixam in acelasi sens ca sa nu se taie maioneza ;
- Se pune peste ingrediente si se incorporeaza, apoi se decoreaza cu albusul fiert, gogosar, ardei gras etc.
Pofta Buna!