Ingrediente
400g faina de pizza Dobrogea
150-200 ml apa
1 cub drojdie
1 lingurita de sare
1/2 lingurita zahar
1 lingura de ulei
Mod de preparare
1. Se face in mijlocul bolului cu faina o gaura in care se pune apa usor calduta in care s-a dizolvat 1/2 cub de drojdie proaspata (eu am fol Budafok),1 lingura ulei, 1 lingurita de sare, 1/2 de zahar .
2. Se framanta cu mana, apoi se lasa la dospit la caldura pentru 30-50 min.
3. Se imparte aluatul in 2 parti, se intind cu facaletul/sucitorul, se aseaza in forme si se dau 10-15 min la cuptor, se scot si se dau cu sos de rosii, peste care se pun sunca, maslinele feliate si mozzarella, se presara cu ketchup.
4. Se tapeteaza formele cu unt si faina, apoi pizzele se dau 10-15 minute la cuptor.
Pofta buna!