BUN VENIT IN LUMEA PAPILELOR GUSTATIVE GADILATE DE AROME!

miercuri, 30 martie 2011

TORT IN 2 CULORI






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ingrediente

7 oua
250 gr zahar
500 gr. faina
1 plic praf de copt
2 estente vanilie
1 lamaie
1 punga de Creme Ole de ciocolata (nu necesita fierbere si e gata in 5 min)1 borcan de dulceata de gutui, cu mere si scortisoara (facut de mine in casa)
   SFAT : Luati dulceata de mere si gutui amestecati 1/2 din fiecare borcan cu 2 linguri de scortisoara,apoi le fierbeti 2 min pe foc ca sa se patrunda aromele. 

Mod de preparare

Blatul:

 1. Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. 

2. Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma si se incorporeaza faina mestecand foarte incet cu o lingura.
3. Se adauga praful de copt stins in otet si esenta de vanilie. Se aseaza in tava tapetata cu faina si se baga la cuptor circa 30-40 de minute.
4. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit, apoi se taie in 3.

Siropul:


1.Se iau 300ml apa, 100g zahar si zeama de la o lamaie si se fierb pana se dizolva zaharul si se omogenizeaza;
2. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
 Cremele:

1. Dulceata se realizeaza ca mai sus la Ingrediente/Sfat;
2. Crema Ole se realizeaza ca pe plic.

Decorul:

Poate fi realizat din ciocolata de masa 300g topite cu 100g unt, se omogenizeaza pe foc si se glazureaza, dupa care se pot pune fructe sau frisca.


Pofta buna!