BUN VENIT IN LUMEA PAPILELOR GUSTATIVE GADILATE DE AROME!

luni, 9 mai 2011

Ciorba de Burta


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ingrediente
  • 1.5 kg burta de vaca
  • 2 morcovi mari
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana usturoi (mica)
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri otet
  • sare si piper

Mod de preparare

  • Pentru inceput punem la fiert burta de vaca. 
  • Dupa ce da in fiert apa dam spuma la o parte si o lasam sa fiarba la foc potrivit.
  • Daca burta este aproape fiarta adaugam legumele. Punem la fiert jumatate din cateii de usturoi intregi si jumatate pisati.
  • Intr-un bol amestecam galbenusurile, smantana si faina. Amestecul il vom dilua cu putina zeama in care a fiert burta, astfel incat sa nu fie rece si sa taie cand o turnam in ciorba de pe foc.
  • Turnam in oala smantana, ouale si faina amestecate bine inainte si amesatecam continuu. Dupa aceasta operatiune condimentam cu sare, piper si otet.
  • Mai fierbem inca 15 minute si verificam daca este fiarta burta. Servim ciorba fierbinte cu smantana, otet sau mujdei de usturoi separat, in functie de preferinte.
Pofta buna!