BUN VENIT IN LUMEA PAPILELOR GUSTATIVE GADILATE DE AROME!

vineri, 15 aprilie 2011

Negresa - de Post




Ingrediente:

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 5 linguri gem
  • 1 lingurita bicarbonat (stins cu putin otet)
  • 1 cana sifon (sau apa minerala)
  • 3 linguri cacao
  • 1 ceasca ulei
  • esenta dupa gust.

Mod de preparare
 
Blatul :
  1. In acelasi vas freci cu mixerul intai zaharul cu gemul pana ce amandoua se topesc si se transforma intr-o pasta.
  2. Adaugi apoi bicarbonatul, sifonul (putin cate putin), cacaoa, uleiul, 1 strop de esenta.
  3. Amesteci in continuare cu mixerul si la urma adaugi faina, dar nu toata dintr-o data.
  4. Aprinzi cuptorul si cat se incalzeste ungi cu ulei (sau margarina) o tava cu peretii mai inalti, torni compozitia si o dai la cuptorul incalzit.
  5. O lasi sa se coaca la foc mic.
  6. Cand blatul a crescut, verifici cu o scobitoare pe care o introduci la mijlocul tavii si daca atunci cand o scoti este curata inseamna ca blatul este copt.
  7. Lasi blatul sa se raceasca si apoi faci glazura.
Glazura:
  1. Amesteci 5 linguri zahar cu 3 linguri apa, 3 linguri ulei, 3 linguri cacao.
  2. Le pui la foe mic amestecand incontinuu pana ce se ingroasa asemeni mierii.
  3. Intinzi glazura peste prajitura si o tai rece.

 

Pofta buna!